Over ons

Camping de Maasakker is het natuurkampeerterrein voor tent kampeerders. Wij richten ons voornamelijk op de wandelaars en fietsers, maar met de auto bent u ook van harte welkom. Voor vouwwagens en kampeerbusjes is beperkt plaats.

Minicamping de Maasakker is een natuurkampeerterrein. Het terrein ligt in de uiterwaarden van de maas waar u in alle rust van de natuur kunt genieten. Het kampeerterrein is beperkt toegankelijk voor een vouwwagen of kampeerbus.

De camping ligt vlak bij het stadje Megen. Megen is een authentieke stad met het stratenpatroon uit de middeleeuwen. Het terrein is beplant met zoveel mogelijk planten, bomen en struiken uit de omgeving. Hierdoor wordt het karakter van het landschap bewaard. Het terrein is omzoomd met nieuwe aanplant, dit moet weer een originele maasheg gaan worden.

Camping de Maasakker is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Kijk op deze site voor het lidmaatschap van natuurkampeerterreinen. U dient lid te worden van de stichting natuurkampeerterreinen. Het Groene boekje is bij ons te koop.
Wat maakt een Natuurkampeerterrein zo anders? Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. In vergelijking met de meeste familiecampings onderscheiden de terreinen zich o.a. op de volgende punten:

Natuurlijke ligging

Onze terreinen bevinden zich in de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Dankzij de luchtfoto’s van Google maps kunt u bij elk terrein zien dat dit geen loze woorden zijn. Soms ziet u letterlijk door de bomen het Natuurkampeerterrein niet meer!

Kleinschalig maar ruim

De meeste Natuurkampeerterreinen zijn bescheiden qua omvang, maar u kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Respect voor uw rust

Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zult u bij ons geen last hebben van rumoerige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein.

Ik ben Ed

In 2012 besloten wij een camping te beginnen op het voormalige paardenweitje naast ons huis. Naar een jaar klussen en plannen maken konden we beginnen. Er zijn 2 belangrijke besluiten waar we nu nog steeds blij mee zijn: we zijn natuurkampeerterrein geworden en ons op de tentkampeerder te richten.

Na een paar jaar is ons koffie en theeterras geopend. Daarmee konden ook de kampeergasten broodjes en zelfs een heel ontbijt bestellen. 

Wij vinden het belangrijk om goed om te gaan met de natuur en zo veel mogelijk materiaal te hergebruiken en goed om te gaan met onze omgeving.

Op ons kampereterrein hanteren we 2 regels: Geniet, en wees elkaar niet tot last.

Reserveer vandaag nog!

Bij Natuurkampeerterrein De Maasakker bieden wij onze bezoekers diverse opties om bij ons te overnachten. Bekijk onze mogelijkheden en reserveer direct via ons handige boekingssysteem!